Du behöver

  • 500 g blandfärs
  • 75 g färskost typ Cantadou
  • 2 msk gräslök finklippt
  • 0.5 msk basilika eller 1
  • 0.5 msk timjan färsk eller 1/2 torkad
  • 1.5 dl vatten
  • 2 st ägg

Sås:

1 st burk champinjoner (ca 200 g)
3 msk margarin
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk svampspad +
1 dl grädde
salt och peppar
soja äkta

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Börja med såsen. Häll av spadet från svampen men spara det. Skär eventuellt svampen i mindre bitar. Fräs svampen i margarinet tills det knäpper i den.

2
Strö över mjölet och rör om. Späd med spad, mjölk och grädde. Låt såsen koka på svag värme några minuter under omrörning. Smaka av med salt, peppar och äkta soja.

3
Rör samman köttet med osten.

4
Klipp örterna eller smula dem och lägg dem i färsen tillsammans med de övriga ingredienserna. Arbeta till en jämn smet.

5
Forma biffar. Stek dem gyllene på båda sidor i lite margarin, ca 3 minuter på varje sida.

6
Värm såsen och bjud biffarna med sås och kokt potatis.