Du behöver

  • benfri lammbog
  • 1 msk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar nymalen
  • 4 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 0.5 dl saft från apelsin
  • 4 st lökar tunt skivade gula
  • 8 st potatis skalade skivade
  • 4 st vitlöksklyftor i bitar
  • apelsin skalremsor från 1/2
  • 2 st lagerblad
  • oliver ca 1 dl små svarta
  • 2 msk persilja finklippt

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Putsa köttet fritt från fett, brosk och ben. Skär det i bitar. Strö över timjan.

2
Värm 2 msk olja i en tjockbottnad gryta och bryn köttet i ca 5 minuter. Salta, peppar och stek det i ytterligare ca 15 minuter. Ta upp köttet i en skål.

3
Vispa ur grytan med vin och saft. Häll skyn över köttet.

4
Värm resten av oljan i grytan och lägg i lök, potatis, vitlök, apelsinskal och lagerblad. Stek blandningen i ca 5 minuter.

5
Tillsätt köttet och skyn och koka allt under lock i ca 40 minuter eller tills köttet känns mört. Häll på mer vin om det behövs. Ta bort lagerblad och skal samt tillsätt oliverna.

6
Låt allt bli genomvarmt. Garnera med persiljan och servera gärna med gratinerad fänkål eller med en grönsallad.