Du behöver
- benfri lammbog
- 1 msk timjan
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar nymalen
- 4 msk olivolja
- 2 dl vitt vin
- 0.5 dl saft från apelsin
- 4 st lökar tunt skivade gula
- 8 st potatis skalade skivade
- 4 st vitlöksklyftor i bitar
- apelsin skalremsor från 1/2
- 2 st lagerblad
- oliver ca 1 dl små svarta
- 2 msk persilja finklippt
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Putsa köttet fritt från fett, brosk och ben. Skär det i bitar. Strö över timjan.
2
Värm 2 msk olja i en tjockbottnad gryta och bryn köttet i ca 5 minuter. Salta, peppar och stek det i ytterligare ca 15 minuter. Ta upp köttet i en skål.
3
Vispa ur grytan med vin och saft. Häll skyn över köttet.
4
Värm resten av oljan i grytan och lägg i lök, potatis, vitlök, apelsinskal och lagerblad. Stek blandningen i ca 5 minuter.
5
Tillsätt köttet och skyn och koka allt under lock i ca 40 minuter eller tills köttet känns mört. Häll på mer vin om det behövs. Ta bort lagerblad och skal samt tillsätt oliverna.
6
Låt allt bli genomvarmt. Garnera med persiljan och servera gärna med gratinerad fänkål eller med en grönsallad.