Du behöver
- 600 g potatis
- 100 g lök
- 100 g rotselleri
- 100 g palsternacka
- 200 g morötter
- 250 g korv tex chorizo
- 1.5 msk olja
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 2 tsk paprikapulver
- 1.5 tsk salt
- grönsaksbuljong ca 3 dl
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och tärna allt i sockerbitstora tärningar. Hetta upp pannan ordentligt med oljan.
2
Fräs potatis och rotsaker under omrörning 10–12 minuter. Tillsätt den skivade korven, vitlök, buljong, salt och paprikapulver.
3
Sjud under lock på svag värme tills potatis och rotsaker är mjuka. Servera grytan med ett gott bröd.
Har du bråttom kan du använda frysta wokgrönsaker istället för rotfrukterna.