Du behöver

  • 600 g potatis
  • 100 g lök
  • 100 g rotselleri
  • 100 g palsternacka
  • 200 g morötter
  • 250 g korv tex chorizo
  • 1.5 msk olja
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1.5 tsk salt
  • grönsaksbuljong ca 3 dl

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och tärna allt i sockerbitstora tärningar. Hetta upp pannan ordentligt med oljan.

2
Fräs potatis och rotsaker under omrörning 10–12 minuter. Tillsätt den skivade korven, vitlök, buljong, salt och paprikapulver.

3
Sjud under lock på svag värme tills potatis och rotsaker är mjuka. Servera grytan med ett gott bröd.


Kommentar:
Har du bråttom kan du använda frysta wokgrönsaker istället för rotfrukterna.