Du behöver

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 3 dl jordgubbar
  • 2 st äggvitor

Garnering:

jordgubbar
citronmeliss

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Häll socker och vatten i en kastrull. Låt det koka ca 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och låt sockerlagen kallna.

2
Mosa bären i matberedare eller mixer. Passera moset i en nätsil.

3
Rör ner sockerlagen i bärmoset och ställ skålen i frysen ca 1 timme.

4
Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner dem i det halvfrusna jordgubbsmoset. Ställ tillbaka skålen i frysen. Låt moset frysa på nytt ca 2 timmar. Vispa i moset någon gång under frystiden så blir sorbeten riktigt fluffig.

5
Skeda upp sorbeten i portionsglas och garnera. Bjud sorbeten genast.


Kommentar:
När sommarens övriga bär mognar kan du använda dem i sorbeten.