Du behöver
- 1 dl strösocker
- 1 dl vatten
- 3 dl jordgubbar
- 2 st äggvitor
Garnering:
jordgubbar
citronmeliss
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Häll socker och vatten i en kastrull. Låt det koka ca 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och låt sockerlagen kallna.
2
Mosa bären i matberedare eller mixer. Passera moset i en nätsil.
3
Rör ner sockerlagen i bärmoset och ställ skålen i frysen ca 1 timme.
4
Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner dem i det halvfrusna jordgubbsmoset. Ställ tillbaka skålen i frysen. Låt moset frysa på nytt ca 2 timmar. Vispa i moset någon gång under frystiden så blir sorbeten riktigt fluffig.
5
Skeda upp sorbeten i portionsglas och garnera. Bjud sorbeten genast.
När sommarens övriga bär mognar kan du använda dem i sorbeten.