Du behöver
- jätteräkor ca 30 djupfrysta råa
- 1.5 st vitlöksklyftor
- ingefära ca 10 g färsk
- 1.5 tsk currypasta (gärna den thailändska)
- 1 st burk kokosmjölk
- 1 st salladslökar bunt
- 250 g cocktailtomater
- salt och peppar
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Tina räkorna och skala dem men låt den sista stjärtbiten vara kvar.
2
Skala och finhacka vitlöken. Riv ingefäran.
3
Fräs vitlök, ingefära och currypasta i lite matolja. Tillsätt räkorna och låt dem fräsa med 1 minut.
4
Tillsätt kokosmjölken och låt allt småputtra tills räkorna är vackert röda, ca 45 minuter.
5
Ansa salladslöken och dela den på längden. Halvera tomaterna och lägg ner salladslök och tomater i pannan. Låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar. Kokt ris är gott till.