Du behöver

  • jätteräkor ca 30 djupfrysta råa
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • ingefära ca 10 g färsk
  • 1.5 tsk currypasta (gärna den thailändska)
  • 1 st burk kokosmjölk
  • 1 st salladslökar bunt
  • 250 g cocktailtomater
  • salt och peppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Tina räkorna och skala dem men låt den sista stjärtbiten vara kvar.

2
Skala och finhacka vitlöken. Riv ingefäran.

3
Fräs vitlök, ingefära och currypasta i lite matolja. Tillsätt räkorna och låt dem fräsa med 1 minut.

4
Tillsätt kokosmjölken och låt allt småputtra tills räkorna är vackert röda, ca 45 minuter.

5
Ansa salladslöken och dela den på längden. Halvera tomaterna och lägg ner salladslök och tomater i pannan. Låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar. Kokt ris är gott till.