Du behöver
- 4 st isterband ca 125 g per korv
- 4 msk lök finhackad gul
- 4 msk ättiksgurka finhackad
- 4 msk persilja finhackad
Råstuvad potatis:
potatis ca 6 medelstora
1 msk smör eller margarin
2.5 dl mjölk
0.5 tsk salt
0.5 msk vetemjöl + mjölk eventuellt
kryddgrönt t ex dill, persilja eller gräslök
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala löken och finhacka den. Finhacka ättiksgurka och persilja. Blanda samman allt hacket.
2
Skär en skåra i isterbanden på längden. Lägg dem i en smord eldfast form med skåran uppåt. Fyll korvarna med grönsakshacket. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
3
Skala potatisarna och tärna dem i knappt sockerbitsstora tärningar. Smält matfettet i en kastrull och lägg i potatisen. Rör om.
4
Häll på mjölk så att det nätt och jämnt täcker potatisen. Tillsätt salt och låt det koka upp. Låt det koka på svag värme under lock ca 8–10 minuter. Är stuvningen för tunn, rör ut mjölet i lite mjölk och rör ner redningen i kastrullen. Låt det koka några minuter. Smaka av och blanda i klippt kryddgrönt.