Du behöver

  • 9 st räkor hg som skalas
  • 200 g champinjoner färska, frysta eller konserverade
  • 2 st lökar klyftade gula
  • 1 st paprika röd och 1 grön strimlad
  • 0.5 dl olja
  • 1 st tomater burk hela med spad
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 1.5 tsk paprikapulver och lika mycket curry
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 msk pressad citron
  • 0.5 dl konjak eller whisky
  • 1 dl persilja finklippt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Fräs lök och svamp i t ex en traktörpanna tills det “knäpper” i svampen. Rör ner mjöl och häll i tomater och grädde. Sjud några minuter.

2
Lägg i paprikan och sjud ytterligare några minuter. Krydda!

3
Blanda till sist i räkor och eventuellt konjak. Rätten får inte koka mer, bara bli genomvarm. Strö över persilja och servera med kokt luftigt ris och en grönsallad.