Du behöver
- 9 st räkor hg som skalas
- 200 g champinjoner färska, frysta eller konserverade
- 2 st lökar klyftade gula
- 1 st paprika röd och 1 grön strimlad
- 0.5 dl olja
- 1 st tomater burk hela med spad
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl vispgrädde
- 1.5 tsk paprikapulver och lika mycket curry
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 0.5 msk pressad citron
- 0.5 dl konjak eller whisky
- 1 dl persilja finklippt
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Fräs lök och svamp i t ex en traktörpanna tills det “knäpper” i svampen. Rör ner mjöl och häll i tomater och grädde. Sjud några minuter.
2
Lägg i paprikan och sjud ytterligare några minuter. Krydda!
3
Blanda till sist i räkor och eventuellt konjak. Rätten får inte koka mer, bara bli genomvarm. Strö över persilja och servera med kokt luftigt ris och en grönsallad.