Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 1 st kronärtskocksbottnar burk
  • 1 st bearnaisesås påse färdig 200 g
  • rosépeppar

Garnityr:

frukt eller lättkokta grönsaker

Ugn: 250°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Putsa fläskfilén och skär den i ca 8­-10 bitar.

2
Stek fläskfilén gyllene på båda sidorna i lite matfett. Salta och peppra.

3
Låt kronärtskocksbottnarna rinna av. Lägg dem på en smord eldfast form. Lägg en köttskiva på varje. Fördela såsen ovanpå köttet. Så här långt går bra att förbereda.

4
Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills allt är genomvarmt. Strö över rosépeppar och lägg frukt eller grönsaker bredvid. Dilldoftande nykokt färskpotatis smakar gott till.