Du behöver
- 600 g fläskfilé
- salt och peppar
- 1 st kronärtskocksbottnar burk
- 1 st bearnaisesås påse färdig 200 g
- rosépeppar
Garnityr:
frukt eller lättkokta grönsaker
Ugn: 250°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Putsa fläskfilén och skär den i ca 8-10 bitar.
2
Stek fläskfilén gyllene på båda sidorna i lite matfett. Salta och peppra.
3
Låt kronärtskocksbottnarna rinna av. Lägg dem på en smord eldfast form. Lägg en köttskiva på varje. Fördela såsen ovanpå köttet. Så här långt går bra att förbereda.
4
Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills allt är genomvarmt. Strö över rosépeppar och lägg frukt eller grönsaker bredvid. Dilldoftande nykokt färskpotatis smakar gott till.