Du behöver
- 500 g falukorv
- 2 st gula lökar
- 1.5 st morötter
- 1 bitar rotselleri
- 1 st burk krossade tomater
- 2 dl vatten
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st buljongtärning
- 1.5 tsk salt 1 krm svartpeppar
- 1 st lagerblad 1 tsk basilika
- 2 msk vetemjöl + vatten
- persilja klippt
- citron rivet skal av 1/2
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och tärna lök, morötter och rotselleri. Skär korven i ca 8 tjocka skivor.
2
Koka upp krossade tomater, vatten, pressad vitlök och smulad buljongtärning i en låg vid panna.
3
Tillsätt grönsakshacket, salt, peppar, basilika och lagerblad. Låt det puttra under lock tills grönsakerna är mjuka.
4
Rör ut mjölet med lite vatten till en klimpfri redning. Rör ner det i pannan. Låt det koka upp. Lägg ner korven och låt allt puttra några minuter. Smaka av.
5
Strö över klippt persilja och rivet citronskal. Bjud kokt pasta till.