Du behöver

  • 500 g falukorv
  • 2 st gula lökar
  • 1.5 st morötter
  • 1 bitar rotselleri
  • 1 st burk krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st buljongtärning
  • 1.5 tsk salt 1 krm svartpeppar
  • 1 st lagerblad 1 tsk basilika
  • 2 msk vetemjöl + vatten
  • persilja klippt
  • citron rivet skal av 1/2

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och tärna lök, morötter och rotselleri. Skär korven i ca 8 tjocka skivor.

2
Koka upp krossade tomater, vatten, pressad vitlök och smulad buljongtärning i en låg vid panna.

3
Tillsätt grönsakshacket, salt, peppar, basilika och lagerblad. Låt det puttra under lock tills grönsakerna är mjuka.

4
Rör ut mjölet med lite vatten till en klimpfri redning. Rör ner det i pannan. Låt det koka upp. Lägg ner korven och låt allt puttra några minuter. Smaka av.

5
Strö över klippt persilja och rivet citronskal. Bjud kokt pasta till.