Du behöver
- 500 g morötter
- 100 g palsternacka
- 1 pkt broccoli ca 250 g
- vatten + salt
- 1 st paprika liten röd
- 3 st ägg
- 2 dl kesella
- 1 msk potatismjöl
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Tillbehör:
svampsås
Garnering:
tomater skivade
persilja
Det här behövs för ca 4-6 port:
Gör så här
1
Skala och skär morötter och palsternacka i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
2
Häll av vattnet och kör rotsakerna till en puré i matberedaren.
3
Koka broccolin enligt anvisning på paketet. Hacka den grovt. Skär paprikan i tärningar.
4
Vispa upp äggen med kesella och potatismjöl. Rör ner detta i moset. Blanda ner broccoli och paprika. Smaka av med salt och peppar.
5
Häll smeten i en väl smord form, ca 1 1/2 l, och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Stjälp upp och häll lite av svampsåsen över, resten serveras bredvid. Garnera med tomater och persilja.
Så här gör du svampsås: Fräs ca 200 g skivad svamp i 3 msk matfett tills det “knäpper” i den. Rör ner 2 msk vetemjöl och späd med 3 dl mjölk och 1 dl grädde. Sjud såsen i minst 10 minuter. Smaka av med lite salt och vitpeppar.