Du behöver

  • 500 g morötter
  • 100 g palsternacka
  • 1 pkt broccoli ca 250 g
  • vatten + salt
  • 1 st paprika liten röd
  • 3 st ägg
  • 2 dl kesella
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillbehör:

svampsås

Garnering:

tomater skivade
persilja

Det här behövs för ca 4-6 port:

Gör så här

1
Skala och skär morötter och palsternacka i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.

2
Häll av vattnet och kör rotsakerna till en puré i matberedaren.

3
Koka broccolin enligt anvisning på paketet. Hacka den grovt. Skär paprikan i tärningar.

4
Vispa upp äggen med kesella och potatismjöl. Rör ner detta i moset. Blanda ner broccoli och paprika. Smaka av med salt och peppar.

5
Häll smeten i en väl smord form, ca 1 1/2 l, och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Stjälp upp och häll lite av svampsåsen över, resten serveras bredvid. Garnera med tomater och persilja.


Kommentar:
Så här gör du svampsås: Fräs ca 200 g skivad svamp i 3 msk matfett tills det “knäpper” i den. Rör ner 2 msk vetemjöl och späd med 3 dl mjölk och 1 dl grädde. Sjud såsen i minst 10 minuter. Smaka av med lite salt och vitpeppar.