Du behöver

  • 1 st kyckling stor färsk
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 st gula lökar
  • 1 st röd paprika
  • 1 kruka koriander
  • 3.5 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 0.5 st citron saft och skal
  • 1.5 dl oliver gröna

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skölj och torka kycklingen. Stycka den i portionsbitar. Blanda samman alla kryddorna. Lägg kycklingbitarna i en skål och fördela kryddorna över dem. Låt det stå ca 1 timme.

2
Hetta upp lite av oljan i en stekpanna. Bryn kycklingbitarna runtom. Lägg över dem i en stor gryta.

3
Skala och hacka lökarna. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs lök och paprika i resten av oljan ca 5 minuter. Lägg över det i grytan.

4
Riv citronskalet. Pressa ur saften. Klipp koriandern grovt. Rör ner det i grytan tillsammans med vatten, buljong och oliver. Låt allt puttra på svag värme under lock ca 40 minuter eller tills kycklingen är mör.

5
Bjud couscous blandat med stekt mandel och russin till kycklinggrytan.


Kommentar:
Följ anvisningarna på förpackningen när du lagar couscousen. Fräs sedan 1 dl russin och 50 g mandelspån i lite matolja. Rör ner det i den färdigkokta couscousen.