Du behöver

  • 1 kg lammkött med ben
  • 1.5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk kanel
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1 dl buljong
  • 1 st squash
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1.5 tsk vetemjöl
  • 1 st citron
  • oliver ca 15 svarta

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Bena ur köttet och skär det i mindre bitar. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna i lite matfett. Lägg över det i en gryta tillsammans med benen. Salta och peppra.

2
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs det mjukt och glansigt i lite matfett. Lägg över det i grytan.

3
Tillsätt tomatpuré, oregano, timjan, rosmarin, kanel, krossade tomater och buljong. Låt grytan puttra under lock ca 30–40 minuter.

4
Skär squashen i mindre bitar. Rör ut yoghurten med mjöl. Rör ner yoghurten i grytan och rör om. Rör ner squashen och låt grytan puttra ytterligare ca 5 minuter. Smaka av.