Du behöver

Botten:

150 g digestivekex
50 g smält smör eller margarin
0.5 dl farinsocker

Fyllning:

175 g mörk blockchoklad
0.5 tsk pulverkaffe löst i lite vatten
200 g philadelphiaost
75 g socker
2 st ägg
3 dl vispgrädde

Garnering:

blockchoklad smält
chokladbit eller chokladlöv

Det här behövs för ca 10-12 port:

Gör så här

1
Krossa kexen, gärna i matberedaren. Blanda smulorna med fett och farin. Kläm ut degen i en form, ca 20 cm i diameter, med löstagbar botten. Ställ den kallt.

2
Smält chokladen över vattenbad, i mikron eller i 100° varm ugn. Blanda ner kaffet. Rör osten med socker och blanda ner chokladkaffet.

3
Tillsätt äggen ett i taget och till sist den vispade grädde. Blanda väl och häll smeten i formen. Ställ kakan kallt ett par timmar, gärna över natten.

4
Smält lite choklad och ringla den över tårtan. Garnera med chokladbitar eller -löv.