Asiatiska äggnudlar med fläskfilé och räkor

En snabb och god festrätt.

Du behöver

  • 300 g äggnudlar
  • 250 g fläskfilé
  • 400 g räkor med skal
  • 4 st salladslökar
  • 1/2-1 st chilifrukt
  • 3 st stjälkar blekselleri
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st böngroddar burk
  • 1 st burk vattenkastanjer
  • 200 g kinakål
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 msk oystersås
  • 2 msk koriander finklippt färsk
  • 1 tsk ingefära riven

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Koka upp vatten och salt i en kastrull. Lägg ner äggnudlarna och låt dem koka enligt förpackningens anvisningar. Låt dem rinna av i ett durkslag. Klipp nudlarna i mindre bitar.

2
Skala räkorna. Skär köttet i ca 1 cm breda strimlor.

3
Ansa och strimla salladslöken. Kärna ur och finhacka chilin. Ansa och skär sellerin i tunna skivor. Skala och finhacka vitlöken. Låt kastanjerna rinna av och skiva dem. Strimla kinakålen. Låt böngroddarna rinna av.

4
Värm lite matolja i en wok och stek köttet gyllene. Tag upp köttet.

5
Tillsätt lite mera olja och låt den bli het på nytt. Lägg ner alla de skurna grönsakerna och böngroddarna. Låt allt fräsa ca 5 minuter under omrörning.

6
Tillsätt vatten, kycklingfond, oystersauce, finklippt koriander och riven ingefära. Rör om. Låt allt koka upp.

7
Tillsätt kött, räkor och nudlar. Låt allt puttra några minuer under lock. Bjud rätten genast.

Scroll to Top