Du behöver
- 300 g äggnudlar
- 250 g fläskfilé
- 400 g räkor med skal
- 4 st salladslökar
- 1/2-1 st chilifrukt
- 3 st stjälkar blekselleri
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st böngroddar burk
- 1 st burk vattenkastanjer
- 200 g kinakål
- 2 dl vatten
- 2 msk kycklingfond
- 2 msk oystersås
- 2 msk koriander finklippt färsk
- 1 tsk ingefära riven
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Koka upp vatten och salt i en kastrull. Lägg ner äggnudlarna och låt dem koka enligt förpackningens anvisningar. Låt dem rinna av i ett durkslag. Klipp nudlarna i mindre bitar.
2
Skala räkorna. Skär köttet i ca 1 cm breda strimlor.
3
Ansa och strimla salladslöken. Kärna ur och finhacka chilin. Ansa och skär sellerin i tunna skivor. Skala och finhacka vitlöken. Låt kastanjerna rinna av och skiva dem. Strimla kinakålen. Låt böngroddarna rinna av.
4
Värm lite matolja i en wok och stek köttet gyllene. Tag upp köttet.
5
Tillsätt lite mera olja och låt den bli het på nytt. Lägg ner alla de skurna grönsakerna och böngroddarna. Låt allt fräsa ca 5 minuter under omrörning.
6
Tillsätt vatten, kycklingfond, oystersauce, finklippt koriander och riven ingefära. Rör om. Låt allt koka upp.
7
Tillsätt kött, räkor och nudlar. Låt allt puttra några minuer under lock. Bjud rätten genast.