Du behöver

  • 2 dl ris
  • vatten + salt
  • rotselleri ca 600 g
  • 1 l grönsaksbuljong (tärning)
  • 2.5 st tomater
  • 125 g ädelost
  • 1 st burk crème fraîche
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • persilja

Ugn: 250°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Koka riset enligt anvisning på paketet. Bred ut det i en smord ugnssäker form.

2
Skala sellerin och koka den mjuk i buljongen. Skiva den och lägg skivorna på riset. Lägg skivad tomat ovanpå sellerin.

3
Mosa osten eller kör den i matberedaren. Blanda ner creme fraiche och vitlök. Klicka krämen på selleriskivorna.

4
Gratinera tills rätten har fått fin färg och är genomvarm, ca 10­-15 minuter. Garnera. Servera med ett gott bröd.


Kommentar:
Om du skivar rotsellerin innan du skalar och kokar den, går det snabbare. Om du utesluter riset får du en grön smårätt till t ex smörgåsbordet.