Du behöver
- 2 dl ris
- vatten + salt
- rotselleri ca 600 g
- 1 l grönsaksbuljong (tärning)
- 2.5 st tomater
- 125 g ädelost
- 1 st burk crème fraîche
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- persilja
Ugn: 250°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Koka riset enligt anvisning på paketet. Bred ut det i en smord ugnssäker form.
2
Skala sellerin och koka den mjuk i buljongen. Skiva den och lägg skivorna på riset. Lägg skivad tomat ovanpå sellerin.
3
Mosa osten eller kör den i matberedaren. Blanda ner creme fraiche och vitlök. Klicka krämen på selleriskivorna.
4
Gratinera tills rätten har fått fin färg och är genomvarm, ca 10-15 minuter. Garnera. Servera med ett gott bröd.
Om du skivar rotsellerin innan du skalar och kokar den, går det snabbare. Om du utesluter riset får du en grön smårätt till t ex smörgåsbordet.