Du behöver

  • 280 g pasta
  • 1 st aubergine
  • 1 st squash
  • 1 st paprika
  • 2 st rödlökar små
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 tsk senap mild grovkornig
  • 0.5 tsk muskotnöt riven
  • salt och peppar

Till servering:

2 msk kapris
färsk timjan

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.

2
Skär aubergin och squash i tärningar. Kärna ur och tärna paprikan. Skala löken och skär den i klyftor.

3
Fräs aubergin, squash och paprika i lite matfett. Tillsätt rödlöken och låt allt fräsa samman några minuter.

4
Tillsätt creme fraiche, senap och muskotnöt. Låt allt puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar.

5
Servera den nykokta pastan med grönsaksrapsodin. Garnera med kapris och finklippt timjan.


Kommentar:
Läs alltid på förpackningens anvisningar och koka pastan “al dente” så att den har tuggmotstånd kvar. Beräkna ca 75 g okokt pasta per person.