Du behöver
- 280 g pasta
- 1 st aubergine
- 1 st squash
- 1 st paprika
- 2 st rödlökar små
- 2 dl crème fraîche
- 2 tsk senap mild grovkornig
- 0.5 tsk muskotnöt riven
- salt och peppar
Till servering:
2 msk kapris
färsk timjan
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
2
Skär aubergin och squash i tärningar. Kärna ur och tärna paprikan. Skala löken och skär den i klyftor.
3
Fräs aubergin, squash och paprika i lite matfett. Tillsätt rödlöken och låt allt fräsa samman några minuter.
4
Tillsätt creme fraiche, senap och muskotnöt. Låt allt puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar.
5
Servera den nykokta pastan med grönsaksrapsodin. Garnera med kapris och finklippt timjan.
Läs alltid på förpackningens anvisningar och koka pastan “al dente” så att den har tuggmotstånd kvar. Beräkna ca 75 g okokt pasta per person.