Du behöver

  • 400 g köttfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • saft skal och av 1 apelsin
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm kryddpeppar
  • 1 krm kanel
  • 1 st vitlöksklyfta

Sås:

2 dl matlagningsyoghurt
1 st vitlöksklyfta
salt och peppar

Garnering:

apelsinskivor
rödlök strimlad
ask kryddkrasse

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Häll ströbrödet i en skål. Slå över vatten och pressad apelsinsaft. Låt det stå och svälla 8-10 minuter.

2
Tillsätt färs, rivet apelsinskal, salt, pressad vitlök och kryddor. Arbeta samman till en smidig smet.

3
Forma runda biffar med vattensköljda händer. Stek dem vackert gyllene i lite matfett ca 3-5 minuter på varje sida.

4
Rör samman matlagningsyoghurten med pressad vitlök och smaka av med salt och peppar.

5
Lägg upp biffarna på serveirngsfat och garnera dem med apelsinskivor, rödlök och kryddkrasse. Bjud biffarna med såsen, kokt ris eller pressad potatis.