Du behöver
- 400 g köttfärs
- 0.5 dl ströbröd
- saft skal och av 1 apelsin
- 1 dl vatten
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 1 krm kryddpeppar
- 1 krm kanel
- 1 st vitlöksklyfta
Sås:
2 dl matlagningsyoghurt
1 st vitlöksklyfta
salt och peppar
Garnering:
apelsinskivor
rödlök strimlad
ask kryddkrasse
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Häll ströbrödet i en skål. Slå över vatten och pressad apelsinsaft. Låt det stå och svälla 8-10 minuter.
2
Tillsätt färs, rivet apelsinskal, salt, pressad vitlök och kryddor. Arbeta samman till en smidig smet.
3
Forma runda biffar med vattensköljda händer. Stek dem vackert gyllene i lite matfett ca 3-5 minuter på varje sida.
4
Rör samman matlagningsyoghurten med pressad vitlök och smaka av med salt och peppar.
5
Lägg upp biffarna på serveirngsfat och garnera dem med apelsinskivor, rödlök och kryddkrasse. Bjud biffarna med såsen, kokt ris eller pressad potatis.