Du behöver
- 3 st gula lökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 2.5 st stjälkar blekselleri
- 1 st paprika
- 400 g champinjoner färska
- 1 st burk hela tomater
- 5 dl buljong
- 2 dl crème fraîche gärna med tomat och basilika
- 2 tsk basilika
- 1 tsk oregano
- salt
- 150 g pasta t ex campanelle, skruvar
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök fint. Ansa och strimla sellerin. Kärna ur och tärna paprikan. Ansa och skiva svampen.
2
Fräs lök och vitlök mjukt och glansigt i lite matfett. Tillsätt svamp, selleri och paprika. Låt det fräsa tills den mesta vätskan har “kokat” in.
3
Tillsätt pasta, buljong, tomater, basilika, oregano och salt. Låt allt sjuda ca 20 minuter.
4
Rör ner creme fraiche och smaka av. Låt grytan bli genomvarm.