Du behöver

  • 3 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2.5 st stjälkar blekselleri
  • 1 st paprika
  • 400 g champinjoner färska
  • 1 st burk hela tomater
  • 5 dl buljong
  • 2 dl crème fraîche gärna med tomat och basilika
  • 2 tsk basilika
  • 1 tsk oregano
  • salt
  • 150 g pasta t ex campanelle, skruvar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök fint. Ansa och strimla sellerin. Kärna ur och tärna paprikan. Ansa och skiva svampen.

2
Fräs lök och vitlök mjukt och glansigt i lite matfett. Tillsätt svamp, selleri och paprika. Låt det fräsa tills den mesta vätskan har “kokat” in.

3
Tillsätt pasta, buljong, tomater, basilika, oregano och salt. Låt allt sjuda ca 20 minuter.

4
Rör ner creme fraiche och smaka av. Låt grytan bli genomvarm.