Fisk- och skaldjurspaj I

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 150 g smör Fyllning: 10 st champinjoner ca 150 g 4 st vitlöksklyftor skivade 50 g smör 0.5 tsk...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
150 g smör

Fyllning:

10 st champinjoner ca 150 g
4 st vitlöksklyftor skivade
50 g smör
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
15 st räkor färska eller frysta, skalade
100 g marulksfilé i små bitar
3 st ägg
1.5 dl gräddfil
1.5 dl crème fraîche
paprikapulver och dragon efter smak

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Hacka samman smör och mjöl till en deg. Kavla eller kläm ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Picka botten med en gaffel. Förgrädda ca 10 min.

2
Fräs under tiden svamp och vitlök i smör. Salta, peppra och blanda ner fisk och räkor. Lägg blandningen i pajskalet.

3
Vispa samman ägg, gräddfil och creme fraiche. Krydda efter smak med dragon och paprika. Häll äggblandningen i formen och grädda ca 30 min. Lägg folie över pajen och grädda ytterligare ca 15 min. Servera gärna en grönsallad till.


Kommentar:
Får du inte tag i marulk, så byt ut den mot annan fast vit fisk, tex hällefilé.

Scroll to Top