Saffranscrostini med burrata, apelsin och nötter

Tunna brödskivor penslas med saffransolja och rostas i ugnen innan de toppas med krämig burrata, apelsinklyftor och hackade nötter. Ett måste på årets glöggmingel!

14 stycken

Du behöver

  • 1 st smal surdegsbaguette
  • 4 msk smör- och rapsolja
  • 0.5 g saffran
  • 2 st apelsiner
  • 2 st förpackningar burrata á 275 gram
  • 0.5 dl hackade pistaschnötter
  • färsk mynta

Ugn: 250°

Gör så här

1

Skär baguetten i tunna skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.

2

Blanda smör- och rapsolja med saffran. Pensla oljan på brödskivorna.

3

Rosta bröden i övre delen av ugnen till fin färg, ca 4 minuter. Passa noga.

4

Skala apelsinerna med en vass kniv och skär ut skinnfria klyftor. Låt burratan rinna av.

5

Dela burratan försiktigt och lägg den och apelsinklyftor på bröden. Strö över nötter och toppa med mynta.

Scroll to Top