Du behöver
- 150 g smör
- 4 st ägg
- 4 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 4 msk kakao
- 2 dl vetemjöl
Glasyr:
50 g smör
1 tsk pressad citronsaft
1 st äggula
2.5 dl florsocker
Garnera med:
vispgrädde
chokladägg
marsipankycklingar
jordgubbar
Ugn: 175°
Gör så här
Smält smöret och låt det svalna något. Rör ihop ägg och socker. Blanda vaniljsocker, kakao och mjöl och sikta ner i äggsmeten. Tillsätt smält smör och blanda om till en smet.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smörj formen och häll i smeten.
Grädda strax under mitten av ugnen i 25 minuter. Låt svalna och sedan stå kallt i 4 timmar.
Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Rör i citronsaft, äggula och florsocker. Tillsätt mer florsocker om glasyren är rinnig.
Häll glasyren över kakan. Garnera med vispad grädde, chokladägg, marsipankycklingar och jordgubbar.