Äntligen grilldags!

Köttkocken Fredrik Andersson lär oss tre grillmetoder och bjuder på gröna tillbehör och såser.Helgrillad flankstek med senapsrubbningSpareribs med sojaglazeFläskkarré med chilisåsglazeTillbehör- och efterrättsrecept i artikeln.

kort om fredrik andersson

Bor: Göteborg.
Yrke: Kock på Hällsnäs Konferens & Affärsklubb.
Ålder: 27 år.
Utmärkelser: Sveriges köttkock 2009, semifinalist Årets kock 2008.

Äntligen grilldags!
En god dessert som helt kan göras på grillen. Servera kakan varm till de grillade ananasstavarna med romsmak.Foto: Stefan Edetoft
Äntligen grilldags!
Fredrik Andersson i full gång.Foto: Stefan Edetoft

Grillröken slingrar sig uppåt trädkronorna utanför köket på Hällsnäs Konferens & Affärsklubb när kocken Fredrik Andersson lyfter locket av klotgrillen.
Han gillar utmaningar och åtar sig glatt att ge tips om hur vi kan använda grillen på olika sätt och ger oss tre bra metoder för grillning.
Självklart vurmar Fredrik för kött på grillen, det var ju inte för inte han kammade hem titeln Sveriges köttkock under tävlingen i Strängnäs i höstas.
Men detta är naturligtvis inget hinder för att bjuda på läckra gröna tillbehör och härliga såser till det grillade köttet. Som dessert en brownie som bakas på grillen.

Helgrillad flankstek med senapsrubbning

Spareribs med sojaglaze

Fläskkarré med chilisåsglaze

Spetskålsslaw med russin och yoghurt

Färskpotatissallad med rädisor

Druvsallad med örter

Dragoncreme

Harissasås

Basilikasmör

Brownie bakad på grillen

Grillad ananas med rom

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top