• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Äntligen grilldags!

    Köttkocken Fredrik Andersson lär oss tre grillmetoder och bjuder på gröna tillbehör och såser.Helgrillad flankstek med senapsrubbningSpareribs med sojaglazeFläskkarré med chilisåsglazeTillbehör- och efterrättsrecept i artikeln.

    Äntligen grilldags!
    Foto: Stefan Edetoft

    En god dessert som helt kan göras på grillen. Servera kakan varm till de grillade ananasstavarna med romsmak.Foto: Stefan Edetoft

    Fredrik Andersson i full gång.Foto: Stefan Edetoft

    Grillröken slingrar sig uppåt trädkronorna utanför köket på Hällsnäs Konferens & Affärsklubb när kocken Fredrik Andersson lyfter locket av klotgrillen.
    Han gillar utmaningar och åtar sig glatt att ge tips om hur vi kan använda grillen på olika sätt och ger oss tre bra metoder för grillning.
    Självklart vurmar Fredrik för kött på grillen, det var ju inte för inte han kammade hem titeln Sveriges köttkock under tävlingen i Strängnäs i höstas.
    Men detta är naturligtvis inget hinder för att bjuda på läckra gröna tillbehör och härliga såser till det grillade köttet. Som dessert en brownie som bakas på grillen.

    Helgrillad flankstek med senapsrubbning

    Spareribs med sojaglaze

    Fläskkarré med chilisåsglaze

    Spetskålsslaw med russin och yoghurt

    Färskpotatissallad med rädisor

    Druvsallad med örter

    Dragoncreme

    Harissasås

    Basilikasmör

    Brownie bakad på grillen

    Grillad ananas med rom

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!