• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Res med Icakuriren till vackra Gardasjön

  Tillsammans med vår ciceron, författaren och trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson, besöker vi trädgårdar och parker runt Gardasjön, i Hamburg och Lübeck. Gunnel delar med sig av sitt kunnande och sin passion för vackra parker och exotiska växter.

  Res med Icakuriren till vackra Gardasjön

  Under denna resa är själva förflyttningen i hög grad en del av reseupplevelsen. Du har tid att samtala med dina medresenärer, läsa en god bok eller bara luta dig tillbaka och njuta av landskapet som passerar; vi reser genom en kedja av spännande städer, längs en naturskön resväg genom Tyskland och Österrike till Italien. De flesta dygnen bor vi i italienska staden Garda som har gett Gardasjön dess namn. Det är lätt att bli förälskad i Gardas medeltida charm, dess färgglada hus och småbutiker i de trånga gränderna. Den bilfria strandpromenaden är Gardas hjärta. När solen går ned över Gardasjön fylls barer och caféer och många butiker håller öppet till långt in på kvällen. Detta är en resa för dig som vill njuta av såväl resan till och från resmålen, umgås med trevliga medresenärer och få ta del av några av de vackraste trädgårdarna och platserna i både Italien och Tyskland.

   

  Dag 1. Tåg till Köpenhamn och Hamburg

  I resans pris ingår anslutning med tåg till Köpenhamn och därifrån vidare till Hamburg, dit vi ankommer under kvällen. Vi övernattar på hotell, beläget på kort gångavstånd från stationen. 

  Dag 2. Tåg från Hamburg till Verona
  Den fortsatta färden till Italien går den klassiska järnvägsrut­ten via München till Verona, en hänförande del av resan. Efter ankomst till Verona möts vi av buss för transfer till Gardasjön. Vi bor under fem nätter på ett av Gardas klassiska hotell, beläget ett stenkast från centrum.

  Dag 3. Pittoreska Garda och Bardolino
  Efter frukost håller vår ciceron Gunnel Carlson ett seminarium kring programmet i Italien. Därefter går vi en promenad längs den vackra strandvägen till grannstaden Bardolino. Utöver olivolja är Bardolino känt för vinet som bär stadens namn. Du får egen tid att utforska den vackra staden, varefter vi tar båten tillbaka till Garda.

  Dag 4. Verona och Parco Palazzo Giusti
  Idag väntar en heldag i Verona. Vi inleder med en guidad promenad i den vackra kulturstaden vid Adigefloden. De största sevärdheterna, förutom den romerska amfiteatern, är det vackra torget Piazza Bra och familjen della Scalas gravar på gatan bakom Piazza dei Signori. Vi fortsätter därefter till renässansträdgården Giardino Giusti, som anses vara en av de vackraste i Italien.

  Dag 5. Isola del Garda och Heller Garden
  Vi inleder dagen med att besöka Isola del Garda, den största ön i Gardasjön. Ön domineras av det privata palatset Villa Borghese – Cavazza i storslagen neo-gotisk arkitektur. Vi fortsätter till Gardasjöns västra strand där vi besöker Fondazione André Heller – en botanisk trädgård med inslag från alla världsdelar.

  Dag 6. Valpolicella med vinprovning
  Vi gör en utflykt till en av vingårdarna i Valpolicella där vi får prova ett par av gårdens viner. Eftermiddagen är ledig. Kanske ett par timmar vid poolen lockar. Eller ett stillsamt strövtåg i stadens gränder med sina inbjudande konstgallerier och små butiker.

  Dag 7. Tågresa från Verona till Lübeck
  Efter en tidig frukost i Garda beger vi oss med buss till Verona varifrån tåget till Lübeck avgår vid niotiden. Tågbyte i München och fortsatt resa mot Lübeck dit vi ankommer på kvällen. Vi bor på hotell i den gamla stadsdelen under två nätter. Hansastaden Lübeck grundades på 1100 – talet och dess äldsta stadsdel, Altstadt, med sin tusenåriga levande historia, är idag klassat av Unesco som världsarv.

  Dag 8. Planten un Blomen och Schulgarten
  Efter frukost beger vi oss mot hamnstaden Hamburg och den stora parken Planten un Blomen. Här finns anlagda sjöar och vattendrag, en botanisk trädgård med ett tropiskt växthus samt Europas största japanska landskapspark. Parkens rosengård omfattar omkring 300 olika varianter av rosor. Eftermiddagen ägnas åt Lübeck och stadens botaniska trädgård, Schulgarten som lockar med fler än två tusen växter, allt från prunkande blomrabatter på olika teman till nyttoväxter och läkeörter.

  Dag 9. Tåg från Lübeck till Köpenhamn och Sverige

  Frukost på hotellet i Lübeck varefter vi tar oss till stationen och påbörjar hemresan mot Köpenhamn och Sverige.

  Vi reser genom en kedja av spännande städer, längs en naturskön resväg genom Tyskland och Österrike till Italien.

  Resfakta

  Resdatum

  3–11 maj 2019

  Pris

  19 990 kr

  Avresa från Köpenhamn, tåganslutning från Sverige 

  Allt detta ingår i priset

  • Tåganslutning från Sverige till Köpenhamn t/r

  • Tågresor med platsbiljetter till Italien t/r

  • Del i dubbelrum i Tyskland, 3 nätter, frukost och en middag

  • Del i dubbelrum i Garda, 5 nätter

  • Halvpension i Italien (exkl. dryck)

  • Guidad promenad i Verona

  • Besök i parken Giardino Giusti

  • Båtresa till Isola del Garda

  • Gardone Riviera med besök i parken Fondazione André Heller

  • Utflykt till Valpolicella med vinprovning

  • Bardolino, promenad

  • Utflykt till Hamburg med besök i parken Planten un Blomen

  • Besök i parken Schulgarten i Lübeck

  • Lokala auktoriserade guider (engelska)

  • Trädgårdsjournalisten och författaren Gunnel Carlson som ciceron

  • Grand Tours färdledare

  Tillval

  Enkelrum under hela resan 3 500 kr

  Avbeställnings–och reseförsäkring

  Våra resor med tåg
  Denna tågresa arrangeras med reguljära tåg. Under resan mellan Sverige och Italien används fyra olika tågbolag. Vi anpassar tidtabellen, med marginaler vid tågbyten, så att reseupplevelsen skall bli så behaglig som möjligt. Planeringen av denna tågresa gjordes i november 2018 med de vid tidpunkten aktuella tidtabellerna. Fram till avresa kan vi, ibland med kort varsel, tvingas justera tågtider och färdväg på grund av banarbeten eller andra trafikstörningar. Tågen och tågresorna är inte anpassade för personer med rörelse- eller funktionshinder. På – och avstigningar, byten av perrong, trappor och förekommande promenader mellan station och hotell eller transferbuss, förutsätter att resenären själv kan hantera sitt eget bagage.

  Så här bokar du
  Ring till Grand Tours 08–24 15 25 eller gå in på https://www.grandtours.se/Resor/tagresor/icakuriren_tag-tradgardar-gunnel-carlson/

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!