Min kompis pojkvän är svartsjuk

Min kompis pojkvän är svartsjuk Hej Ingemar! Jag skriver till dig angående en kär vän till mig, min pojkväns lillasyster, och undrar om du kan...

Min kompis pojkvän är svartsjuk

Hej Ingemar! Jag skriver till dig angående en kär vän till mig, min pojkväns lillasyster, och undrar om du kan ge mig några råd i frågan.
För ett tag sedan träffade hon en till synes mycket vänlig, gullig och omtänksam kille.
Det visade sig att han var mycket svartsjuk. Först kände han sig underlägsen hennes expojkvän, sedan blev han svartsjuk för att hon umgicks med killkompisar. Och han anklagade henne för att “titta” för mycket på andra killar. Efter 5 veckor gjorde de slut.
Han blev fullständigt förkrossad och började både ringa och sms:a henne och fråga vem “den andre” var. Jag fick också reda på att det tidigare funnits både sjuklig svartsjuka och misshandel i hans familj.
För en vecka sedan fick jag plötsligt veta att de är tillsammans igen. Jag litar inte på att han på bara tre veckor hunnit förändras.
Ingemar, jag är förvirrad. Vad ska jag göra? Vad KAN jag göra för min vän? Om det händer henne något vet jag inte vad jag gör! Nelly

Svar:

Kära Nelly, nej, det är inte så mycket du kan göra faktiskt. Du kan kanske ha dem under uppsikt, men deras relation kan aldrig bli ditt ansvar. Du har alldeles rätt i att han omöjligt kan ha förändrats på tre veckor, utan att de blivit ett par igen måste ha en annan förklaring. Det sägs att vi är ganska färdiga i femårsåldern, att vår personlighet förändras väldigt lite efter det. Det krävs en mycket medveten vilja om det ska vara möjligt. De karaktärsdrag du antyder att den här mannen har bådar ju inte direkt gott och det han upplevt under sin uppväxt har med all säkerhet påverkat hans beteende och hans syn på kvinnor.
Kan du inte fråga din pojkväns syster varför hon blivit tillsammans med honom igen? Vad är annorlunda nu?
Så till slut. Även om du inte kan göra något behöver det inte hindra dig ifrån att skaffa information om hur saker och ting faktiskt förhåller sig. Ingenting göder katastrofscenarier som ovetskap.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top