Emelie: Min pojkvän är blyg och försynt inför mig

Emelie har ett distansförhållande. Problemet är att han är lite blyg och försynt och inte släpper in henne riktigt, trots att han säger att han vill dela sitt liv med henne. Emelie berättar att hon känt sig osedd och haft sex med en annan man. Vår relationsexpert ger råd.

Jag skäms för mig själv

Hej,
Min pojkvän och jag har haft ett distansförhållande i ett halvår, vi försöker träffas så ofta vi kan och hinner vilket blir ungefär två helger i månaden. Han har alltid varit lite blyg och försynt inför mig och fast han säger att han känner sig helt trygg så har han inte öppnat sig riktigt och släppt in mig i vad han tycker och tänker. Jag är tokkär i honom men känner att detta är ett allvarligt problem som måste redas ut om vårt förhållande ska klara sig. Han säger att han vill dela sitt liv med mig men att han inte kan ändra sig, och nyligen kände jag mig så frustrerad och “osedd” att jag hade sex med en annan man. Jag mår fruktansvärt dåligt över detta och skäms för mig själv, och fast jag tänker att det måste betyda att jag och min pojkvän inte är rätt för varandra vill jag inte lämna honom. Jag älskar honom trots allt och jag vet att han älskar mig. Vet verkligen inte hur jag ska bete mig, det känns som jag lever en lögn hur jag än gör Snälla vad ska jag göra? Hur ska jag reda ut det här?

Rådvill Emelie

Svar:

Kära Rådvill Emelie,
Nej, det här bådar verkligen inte gott. Redan efter ett halvår hittade du en annan och skyller det på pojkvännen, ni har ingenting att prata om och träffas bara varannan vecka. Du säger att du är tokkär, men trots det måste han förändra sig?
Jag vet inte riktigt vad du menar med att du älskar honom trots allt och hur du tänker dig framtiden och hur du kan vara så säker på att han älskar dig. Du säger heller ingenting om hur länge ni tänker vara särbos. Om det är fråga om ett halvår till eller fem år är ju helt avgörande. Uppenbarligen bor ni så långt ifrån varandra att ni inte ens kan ses varje veckoslut.
Jag tror inte det är möjligt, så tidigt i ett förhållande, att leva så separat som ni gör, eftersom ni inte får någon chans att fördjupa relationen. Ska det bli ni två måste ni nog ändra på saker och ting och du måste känna efter vad du är villig att offra för ert förhållande. Kan du flytta till honom? Kan han flytta till dig? Kan ni flytta till en tredje ort tillsammans? Nästa gång ni ses måste ni nog på allvar prata igenom ert förhållande. Bara ni vet om ert förhållande är tillräckligt stabilt och kärleksfullt för att överleva de många milen. Red ut det nu, så att både han och du kan gå vidare i livet, antingen tillsammans eller var för sig.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top