Du behöver
Till formen
50 g mandelspån
smör
Kakan
400 g mandelmassa
200 g smör
4 st ägg
1 dl mandelmjöl
200 g blåbär
Garnering
3 dl vispgrädde
200 g bär
1.5 msk florsocker
2 msk grovhackad färsk mynta
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en springform med löstagbar kant som mäter ca 20 cm i diameter och fördela ut mandelspån.
Riv mandelmassan grovt, rör ner smöret lite i taget. Blanda till en slät smet. Tillsätt ett ägg i taget och blanda noga. Rör till sist ner mandelmjölet. Fördela ut smeten i formen och strö över blåbär.
Baka kakan i mitten av ugnen i ca 30–40 minuter tills den känns torr och fått en fin gyllenbrun färg. Ställ att svalna.
Vispa grädden fluffig och servera till kakan med valfria bär, pudrad med florsocker och garnerna med färsk mynta.