Hemkokt – Smörkola med citron

Krämig kola med citron slår det mesta på gottebordet.

Tillagningstid: 60 minuter
60 stycken

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st rivet citronskal finrivet från 1 citron

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull på två liter. Tillsätt vispgrädde, socker och sirap. Rör hela tiden. Låt koka tills kolan uppnått 125 grader.

2

Rör ner vaniljsocker och citronskal.

3

Bred ut kolasmeten på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Låt den kallna så mycket att den går att skära i.

4

Skär i rektangulära bitar som mäter ca 2 ½ x 4 cm, det är lättast med en degskrapa.

5

Vik dem dubbla. Klipp ut bitar av bakplåtspapper. Lägg en kola på en pappersbit och rulla ihop den. Gör likadant med resten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top