Du behöver
- 3 st stora frukostägg
- 2 dl strösocker
- 1 krm salt
- 4 msk färskpressad apelsinsaft
- 150 g smör
- 3 dl kakmjöl med bakpulver
Glasyr
1.5 msk vatten
Topping
0.5 msk florsocker
250 g chokladägg
1 st förp med marsipankycklingar
myntablad
Gör så här
<p>Sätt ugnen på 175 grader.</p>
<p>Vispa ägg, socker och salt pös­igt. Häll i apelsinsaften och vispa ihop. Häll i smöret och vispa ihop. Tillsätt mjölet och vispa ihop till en jämn smet.</p>
<p>Häll ut smeten i en smord och bröad kakform med hål <span style=”font-family: -apple-system, BlinkMacSystemFont, ’Segoe UI’, Roboto, Oxygen, Ubuntu, Cantarell, ’Open Sans’, ’Helvetica Neue’, sans-serif;”>(1 1/2 liter).</span></p>
<p>Grädda i mitten av ugnen 40–50 minuter eller tills kakan är klar, känn med provsticka. Ta kakan ur formen, låt svalna.</p>
<p>Glasyr Rör florsocker och vatten till trögflytande glasyr.</p>
<p>Fördela glasyren över kakan. 5  Topping Sikta över florsocker. Pynta med chokladägg, marsipankycklingar och myntablad innan glasyren stelnat helt.</p>