Du behöver
- 3 st stora frukostägg
- 2 dl strösocker
- 1 krm salt
- 4 msk färskpressad apelsinsaft
- 150 g smör
- 3 dl kakmjöl med bakpulver
Glasyr
cirka 2 dl florsocker
1.5 msk vatten
Topping
0.5 msk florsocker
250 g chokladägg
1 st förp med marsipankycklingar
myntablad
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, socker och salt pösigt. Häll i apelsinsaften och vispa ihop. Häll i smöret och vispa ihop. Tillsätt mjölet och vispa ihop till en jämn smet.
Häll ut smeten i en smord och bröad kakform med hål
(1 1/2 liter).
Grädda i mitten av ugnen 40–50 minuter eller tills kakan är klar, känn med provsticka. Ta kakan ur formen, låt svalna.
Glasyr: Rör florsocker och vatten till trögflytande glasyr. Fördela glasyren över kakan.
Topping: Sikta över florsocker. Pynta med chokladägg, marsipankycklingar och myntablad innan glasyren stelnat helt.