Marängsviss med vit chokladsås

Du behöver 4 dl vispgrädde 2 dl turkisk yoghurt 1 st mango 100 g maränger 0,5 l vaniljglass 200 g färska hallon Vit chokladsås 1,5...

Tillagningstid: 4 minuter
25 stycken

Du behöver

  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 st mango
  • 100 g maränger
  • 0,5 l vaniljglass
  • 200 g färska hallon

Vit chokladsås

1,5 dl vispgrädde
150 g vit choklad

Servering

pistaschnötter hackade

Gör så här

1

Vit chokladsås Värm vispgrädden så att den blir ordentligt varm men inte kokar. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Rör ner den varma ­grädden. 

2

Vispa grädden i en bunke och rör ner yoghurten. 

3

Skala mangon och dela den i tärningar. 

4

Lägg ett lager maränger på ett uppläggningsfat. Gör kulor av glassen och varva grädd- och yoghurtblandningen, mango, vaniljglass, maränger och hallon på fatet. 

5

Servering Ringla chokladsåsen över marängsvissen och avsluta med hackade pistaschnötter. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top