Foccacia till smörgåstårta

Detta recept hör till receptet Smörgåstårta på foccacia.

Tillagningstid: 45 minuter
0 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 20 g jäst
  • 4 dl kallt vatten
  • 4 dl durumvetemjöl (260 gr)
  • 5 dl vetemjöl (300 gr)
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt

Gör så här

1

Lös jästen i vattnet och rör i olivolja. Häll i durumvetemjölet och blanda. Häll i det mesta av vetemjölet och kör i hushållsassistent. Tillsätt saltet och arbeta degen i 5 minuter tills den blir smidig. Tillsätt mer av mjölet om degen känns kladdig. Låt jäsa övertäckt i 1 1/2 timme.

2

Häll ut degen i en papprad ugnsform (cirka 20×30 centimeter) och dra ut den till kanterna i ett jämnt lager. Fukta fingrarna med vatten och tryck ned fingrarna djupt i degen så att det bildas gropar. Ringla över 1 msk olivolja och strö över flingsalt.

3

Täck över med en bit bakplåtspapper och en kökshand- duk och låt jäsa i ytterligare 30 minuter (papperet skyddar handduken från att bli kladdig av olivolja).

4

Värm under tiden ugnen till 200 grader. Grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 35 minuter tills det fått n färg. Innertemperaturen ska vara 94–95 grader. Ta ut brödet och låt svalna under bakduk. Focaccian är godast nybakad men går också bra att frysa.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top