Quiz: Kända män med kända mustascher

Gissa vilken känd person som döljer sig bakom mustaschen! Ett roligt quiz med lite kuriosa om mustascher.

Få delar av en mans utseende har varit så modefixerade som mustascher – och så länge. Avbildningar finns flera tusen år före vår tideräkning.

Knävelborrar, mustascher med en uppåtvriden avslutning stammar från 1500-talet, och blev mode igen runt sekelskiftet 1900 genom kejsar Wilhelm II i Tyskland. Den kallas ibland också för preussare. Sedan har vi “tysk idrottsmustasch”, smala tangorabatten, “hel get”, hästskomustasch och flera andra.

Kejsar wilhelm II i klassisk knävelborre. Foto: Getty Images

Men det är inte alla som kan bära upp en mustasch. Och ansiktsform och skäggväxt avgör förutsättningarna för vilken modell som passar en.

Här har vi samlat en gäng kända personer med olika frisyrer mellan näsa och mun. Testa om du med de beskärda bilderna kan se vem som döljer sig bakom mustachen! Varför inte utmana dina vänner för att se vem som har bäst koll?

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top