Hur kan jag hjälpa mina hundars klåda?

Hur kan jag hjälpa mina hundars klåda? Mina två hundar (spaniel) har svår klåda. Öronen är rena och fina, inga utslag i huden. Veterinären kunde...

Hur kan jag hjälpa mina hundars klåda?

Mina två hundar (spaniel) har svår klåda. Öronen är rena och fina, inga utslag i huden. Veterinären kunde inte se vad som var orsaken till klådan. Kan det vara öronskabb? Hundarna umgås med en familj med både hundar och katter. Undrar så vad jag kan göra för att lindra deras klåda.                 

Inger Almgren

Svar:

Jag skulle i första hand misstänka något smittsamt om båda dina hundar kliar sig mycket. Rävskabb är en vanlig smittsam sjukdom som drabbar hundar och som orsakar en klåda som förvärras över tid. Öronskabb är vanligast på katt och brukar gå att se i öronen. Prata med din veterinär igen och be om hjälp med behandling för dina hundar.

Marianne Tornvall

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top