Är det en plattvårta?

Hejsan! Min cirkushund, en Jack Russel terrier, Arthur 3 år har på magen en liten “plattvårta” skulle man kunna säga. Den bara sitter där och...

Hejsan!
Min cirkushund, en Jack Russel terrier, Arthur 3 år har på magen en liten “plattvårta” skulle man kunna säga. Den bara sitter där och är större än de andra så kallade “bröstvårtorna” och den liksom känns mer som en liten extra bit hud.

Den är inte STOR men går att känna och jag undrar om den ska vara där, eller om det typ är cancer eller nått jag kan ta bort eller låta vara.

Mvh,
David

Svar:

Hej David!

Med ledning av din beskrivning har jag svårt att tro att det skulle vara någon form av elakartad utväxt. Sannolikt är det en helt godartad liten skinnflik. Det är emellertid mycket lätt och snabbt att ta bort den här typen av hudförändring så diskutera saken med din veterinär.

Ska hunden sövas av andra orsaker, är det lätt gjort att ta bort skinnfliken samtidigt. I annat fall är det antagligen lätt gjort att klippa bort fliken om hunden bara får lugnande och lokalbedöving. Veterinären får avgöra om man bör göra så.

Svaret skrivet av veterinär Marianne Tornvall

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top