Hur ska man tända grillen

Hur ska man tända grillen? Hej Måns!Jag undrar vad du tycker är det bästa sättet att tända grillen på? Vi har en vanlig klotgrill och...

Hur ska man tända grillen?

Hej Måns!
Jag undrar vad du tycker är det bästa sättet att tända grillen på? Vi har en vanlig klotgrill och jag använder oftast briketter.

Hälsningar Bengt

Svar:

Hej Bengt
Det bästa sättet att tända grillen är med någon form av elektrisk tändare, då slipper du den illaluktande och miljöovänliga tändvätskan. Jag kör med Looftlighter som tänder kolen eller briketterna med mycket het luft. Den är enkel att använda och det går snabbt. Tyvärr är Looftlightern ganska dyr kostar ca 600 kr men det andra elalternativet, elgaffeln kan man få för runt en hundring. Den består av glödrör formade som en stor gaffel som man sticker in i kol- eller brikettbädden. Fungerar väldigt bra och är även den enkel att använda.
Men ibland saknas elurtag och då tycker jag att ett tändrör eller en så kallad skorstenständare är bästa alternativet. Röret fylls med kol eller briketter som tänds av brinnande tidningspapper underifrån. När glöden nått ända upp i röret är det bara att hälla ut kolen i grillen.

Måns

 

Tillbaka till grillsidan

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top