Hur lyckas man med grillspett

Hur lyckas man med grillspett? Hej!När vi skulle ha tjejmiddag så envisades min kompis med att vilja göra grillspett för att det blir så fint...

Hur lyckas man med grillspett?

Hej!
När vi skulle ha tjejmiddag så envisades min kompis med att vilja göra grillspett för att det blir så fint med blandade köttbitar och grönsaker. Jag tyckte inte det eftersom bitarna har olika grilltid och en del av köttbitarna blev rätt torra. Hur ska man lyckas med grillspett?

Hälsningar Stina

Svar:

Hej Stina
Grillspett är ett praktiskt och snyggt sätt att servera sin grillmat. Jämnskurna bitar uppträdda på spett gör det enkelt att grilla men det är lite att tänka på.
Kött eller fisk varvat med olika grönsaker ser snyggt ut, men precis som du säger Stina så har dessa oftast helt olika grilltider. Det ideala är att göra ett kött- eller fiskspett och ett grönsaksspett, då får man klart bästa resultat. Eller så varvar man råvaror som har ungefär lika lång grilltid. Ett sådant spett skulle kunna bestå av fläskkarré, bitar av röd och grön paprika och klyftor av lök.

Måns

 

Tillbaka till grillsidan

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top