Gått upp i vikt

Gått upp i vikt HejInnan sommaren vägde jag 45kg. Eftersom jag är ca 164cm så tyckte jag att det var för lite så då beslöt...

Gått upp i vikt

Hej
Innan sommaren vägde jag 45kg. Eftersom jag är ca 164cm så tyckte jag att det var för lite så då beslöt jag mig för att gå upp i vikt. Nu, efter två månader väger jag 51kg. Är det normalt? Jag visste inte att jag hade gått upp så mycket, trodde kanske 2 kg max, men är det farligt att gå upp 6 kg på så kort tid? Innan hade jag jättefin mage, men nu är den stor och rund. Är det dåligt för ryggen att göra Sit Ups varje kväll? Tack på förhand.

Svar:

Hej
Du väger helt normalt. Eftersom du tidigare vägde för lite så gör det inget att du gått upp 6 kg på kort tid. Din kropp behövde antagligen det. Du ska nu inte fortsätta att gå upp i samma takt men du ska gå upp i vikt samtidigt som du växer, annars kommer du att bli för smal igen. Att du nu upplever att din mage är stor och rund kan bero på att magmusklerna inte hunnit med riktigt. Gör gärna Sit Ups det är inte farligt för ryggen bara du gör på rätt sätt. Men det bästa för kroppen är allsidig träning alltså inte bara magträning. Ryggen, axlar, rumpa osv behöver också tränas för att du ska få en bra hållning och då kommer magen också att se bra ut. Det kan ju bli lite tråkigt i längden att göra SitUps varje kväll. Då kan det vara roligare att hitta någon träningsform som man gillar och helst ha en kompis med sig. Skolans idrott är utmärkta tillfällen för träning men det vet du säkert redan./Monica

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top