Flytningar

Flytningar Hej! Jag har haft gulaktiga flytningar i ca ½ år. Ibland luktar det konstigt om trosorna.Är det farligt? Ibland efter att jag har ätit...

Flytningar

Hej! Jag har haft gulaktiga flytningar i ca ½ år. Ibland luktar det konstigt om trosorna.
Är det farligt? Ibland efter att jag har ätit får jag magknip, kan det ha något samband? Min förra mens var ca 1 vecka försenad kan det ha något med de gula flytningarna att göra? Om man måste behandla det, kan man behandla det själv eller måste man gå till ungdomsmottagningen?
Tack på förhand, Klara.

/ klara

Svar:

Hej
Att ha flytningar är naturligt, ibland är de lite gulaktiga och ibland lite mer vita. Det beror på var i menscykeln man befinner sig. Menscykeln är från första dagen man har sin mens tills man får den nästa gång, nästa månad. Under den tiden förändras slemhinnan i livmodern och även flytningarna i slidan. Flytningarna luktar alltid lite grann men om det luktar illa och/eller kliar och svider kan man ha fått en infektion och kan behöva behandling. Det är ovanligt att man får infektioner om man inte har haft sex. Det man kan få (utan att ha haft sex) är svampinfektion om man har väldigt tätt åtsittande kläder eller om man tvättat sig för mycket. Om man har symtom är det bra att vända sig till ungdomsmottagningen för hjälp så att man får veta om det är en infektion. Magknip brukar inte ha något samband med flytningarna om det inte är så att man tror att man har en infektion. Klamydia som är en könssjukdom kan ge magont. Klamydia smittar vid oskyddat samlag. Flytningarna påverkar inte så att mensen blir försenad men däremot kan flytningarna se annorlunda ut pg a att mensen är försenad. På din beskrivning låter det som att du har helt normala flytningar som alla tjejer har ibland mer och ibland mindre./Monica

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top