• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Rädd för att bli mobbad

  Rädd för att bli mobbad

  Hej!
  Jag är en tjej som är 12 år och jag kommer kanske att bli mobbad om två i min klass skvallrar när skolan börjar!! Det som hände var att vi var i stan och plötsligt skrek en massa och sen kom det en äckelgubbe springande. Några vakter jagade honom och han sprang rakt mot oss och då trodde jag att han hade en kniv i handen!!!!!! Mina kompisar sa sedan att han inte hade det men jag trodde det då!!! Mina kompisar hoppade undan men jag var så rädd så jag bara frös fast där jag stod. Jag bara stod kvar och han sprang rakt förbi bara!!! Jag var så rädd, jag vet inte hur det hände, allt gick så fort!!!! Det var som att jag skrek tyst inom mej HJÄLP HJÄLP och så plötsligt så kände jag att jag måste kissa och jag vet inte varför men då bara gjorde jag det där jag stod, i mina byxor!!!!!!!!

  Tänk om mina kompisar eller ena kompisens brorsa som var med skvallrar!!!!!!!!!!!! Alla kommer att mobba mej i skolan då. Hur ska jag göra?? SNÄLLA HJÄLP!!!!!!
  / hanna

  Svar:

  Hej
  Du har varit med om en hemsk upplevelse och du var väldigt rädd. Att man blir så rädd så att man kissar på sig kan hända vem som helst. Nu är du orolig inför skolstarten och om man kommer att prata om det här. Försök att prata med dina kompisar om hur jobbigt du tyckte den här händelsen var och berätta också hur du känner dig nu. Att du är rädd för att det ska komma ut att du kissade på dig. Genom din kompis kan du kanske få veta om hon tror att brodern kommer att säga något. Troligtvis kommer han inte att säga något, ofta förstorar man själv upp saker som andra inte tänker så mycket på. Om någon skulle säga något, skäms inte över vad som hänt utan säg som det är att du blev väldigt rädd och att du vet att det då kan hända att människor kissar på sig. Skulle några vara dumma mot dig så vänd dig till någon vuxen som du kan få hjälp av. Vet dina föräldrar om vad som har hänt? Det är bra att få prata om det man har upplevt. Om du går och tänker mycket på vad som hände skulle du kunna söka upp skolkuratorn eller någon annan på skolan som du tycker att du kan prata med. Att prata gör att det hela känns lättare./Monica

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!