• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Yoghurt nyttigare än filmjölk?

  Yoghurt nyttigare än filmjölk?

  Hej!
  Jag funderar lite över vad som är nyttigast av fil och yoghurt? Har ju hört att det är jättebra att äta yoghurt (osötad då, såklart) men jag brukar äta fil varje morgon. är det lika bra? och är magra mjölkprodukter som lättfil och lättmjölk bättre än mellanmjölk som jag alltid dricker? med tanke på vitaminer och mineraler och sånt...

  Svar:

  Hej!
  Välj det du tycker är godast, fil och yoghurt är lika nyttiga. Det som skiljer dem åt är att de innehåller olika bakteriekulturer och de bakteriekulturer som används är alla bra för vår mage. Jag tror att yoghurt har fått en extra "nyttighetsstämpel" på grund av reklamen att man blir gammal om man äter yoghurt.

  Om man tittar på innehållet av vitaminer och mineraler så innehåller lättmjölk, lättfil, mellanfil, lättyoghurt (naturell) och mellanmjölk lika mycket. De är berikade med vitamin A och D innehåller faktisk 14 olika vitaminer och mineraler. Standardmjölk, standardfil och standardyoghurt har något lägre innehåll av vitamin A och D. Sötad lättyoghurt är vanligen inte berikad med vitamin A och D men det kan skilja sig åt mellan olika produktmärken.

  Ät mjölkprodukter och må gott!

  Vänliga hälsningar
  Viveca/dietist

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!