Änglatrumpeten har fått skott

Änglatrumpeten har fått skott Vi har en änglatrumpet som vi har skurit ner till c:a 50 cm. Nu har det kommit ett mycket kraftigt skott...

Änglatrumpeten har fått skott

Vi har en änglatrumpet som vi har skurit ner till c:a 50 cm. Nu har det kommit ett mycket kraftigt skott och den bryter i flera ögon på stammen. Ska vi låta det kraftiga skottet vara kvar eller ska vi skära bort det och sätta det som en planta? Tar det stora skottet mycket näring? / Gun-Britt Yngvesson

Svar:

Hje
Jo, det är klart att det stora skottet tar mycket näring. Kanske blir det en lite konstig växt om det växer kraftigare än de som är på väg?
Se till att växten blir välväxt. Skott som du klipper av (strax ovan en bladknopp) rycker du av de understa bladen på och planterar i sandblandad jord eller såjord i en kruka. Vattna rejält. Klipp bort en tredjedel av bladen om de är stora. Sätt en plastpåse över kruka och skott, blås upp påsen, tillslut den upptill och stick sedan några små lufthål med en nål. Efter ett par veckor har du en ny fin planta som du planterar om i kraftigare jord!
Mvh Gunnel

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top