Hur sköter man änglatrumpeten?

Hur sköter man änglatrumpeten? Hur sköter man änglatrumpet och var trivs den bäst ute? / Yvonne Andersson Svar: Hej Yvonne!Mina änglatrumpeter övervintrar i ett frostfritt...

Hur sköter man änglatrumpeten?

Hur sköter man änglatrumpet och var trivs den bäst ute? / Yvonne Andersson

Svar:

Hej Yvonne!
Mina änglatrumpeter övervintrar i ett frostfritt garage där de tappar alla blad under vintern och bara får en liten, liten skvätt vatten då och då. Tidigare i våras planterade jag om dem i ny jord och ett par veckor därefter beskar jag dem starkt. Då sparade jag några stambitar som jag stoppade ner i egna krukor med jord, vattnade, satte plastpåse över och ställde ljust och varmt. De nedklippta änglatrumpeter som inte är alltför stora har fått flytta in i rumsvärmen där de nu får gröna knoppar. De stora står i garaget och hart fått ett lysrör som extra sol. Värmen är inte tillräcklig än för att de ska sätta i gång och växa.
Vill de stå i norr eller söder? Jaa, min duktiga grannfru har helt underbara änglatrumpeter på sin norrsida varje år. Själv har jag haft änglatrumpeter på södersidan. De tycker absolut inte om blåst och de vill stå i en stor kruka. De dricker oerhörda mängder vatten och gör av med mycket gödning, eftersom de växer så fort. Jag tycker överlag att de är robusta växter som klarar det mesta. Inomhus är de dock känsliga för bladlöss. Jag stryker av småbladen med fingertopparna rätt ofta och om jag ser löss håller jag plantan under vattenkranen och duschar bort dem.
Mvh Gunnel

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top