Gödsla med kaffesump

Gödsla med kaffesump Hej Gunnel! Jag har hört att man kan lägga kaffesump runt sina rosor – är det verkligen sant? Är inte kaffet så...

Gödsla med kaffesump

Hej Gunnel! Jag har hört att man kan lägga kaffesump runt sina rosor – är det verkligen sant? Är inte kaffet så starkt att det behöver brytas ner i komposten först? Och hur gör jag i så fall – skall kaffesumpen grävas ner runt rosorna, eller kan man lägga det ovanpå jorden? Vilka andra växter tål förresten kaffesump? Tacksam för svar! / Elisabeth

Svar:

Hej!
Jo det är ett gammalt knep att gräva ner lite kaffesump runt rosorna. Allmänt sett är kaffesump bra i en kompost som jordförbättrare. Det är inte giftigt för växterna. Men jag skulle nog låta det gå vägen över komposten innan jag la det på mina rosor! Blandad hushållskompost blir nog mer varierad ch näringsrik.
Mvh Gunnel

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top