Flytta äppelträd

Flytta äppelträd Vi planterade två äppelträd vid sommarstugan för sex år sen. De står helt stilla i växten, kan vi flytta dem till villaträdgården, i...

Flytta äppelträd

Vi planterade två äppelträd vid sommarstugan för sex år sen. De står helt stilla i växten, kan vi flytta dem till villaträdgården, i så fall när är bästa tiden och vad bör man tänka på? Södra Dalarna. / Christer

Svar:

Hej, äppelträd flyttas så sent som möjligt på hösten eller så tidigt som man kan gräva på våren. De får inte vara i knopp. Gräv upp en rotklump som motsvarar så stor del som kronan som möjligt. Försök få med så mycket jord och smårötter som möjligt. Gräv en rejäl grop på nya stället. Vattna och fyll på med jord, gärna en del kompostjord. Skydda det flyttade trädet mot uttorkande sol och vindar den första säsongen, gärna med väv.
Mvh Gunnel

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top