Trädgård i Örnsköldsvik

Trädgård i Örnsköldsvik Ska börja anlägga en lättskött men färg/doftrik trädgård. Bor iÖ-vik, vilka blommor/buskar passar bäst? Vilken zon tillhör jag i växtsammanhang? / Marie...

Trädgård i Örnsköldsvik

Ska börja anlägga en lättskött men färg/doftrik trädgård. Bor i
Ö-vik, vilka blommor/buskar passar bäst? Vilken zon tillhör jag i växtsammanhang? / Marie Helene Hardstaff

Svar:

Hej!
Jag tror att du bor i växtzon IV men ta inte så allvarligt på det. Det är en zonindelning som gjordes för äppelodling i början av seklet. Många växter, särskilt de som övervintrar under jord, klarar sig mycket bättre där snön isolerar än där det är fuktigt och barfrost som i Skåne. Det finns massor av växter som klarar zon IV, omöjligt att räkna upp. Du kan också förbättra klimatet i just din trädgård mycket genom att sätta upp plank, läckar och andra läplanteringar. Strenar och murar skyddar bra och med dem kan du förbättra klimatet åtminstone en zon.
Mvh Gunnel

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top