• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Få ökad andningskapacitet med nya metoden – och orka mer

  Många svenskar lider av andningssvårigheter till följd av astma, stress eller liknande, och kanske är du en av dem. Med den nya, innovativa metoden kan du förbättra din andningskapacitet – helt naturligt.

  Få ökad andningskapacitet med nya metoden – och orka mer

  Andningsredskapet WellO2 är en finsk innovation, som tagits fram av Aulis Kärkkäinen. Han har själv lidit av andningssvårigheter och astma sedan han var barn. Efter att ha testat allt ifrån andningsövningar till medicinering upplevde han att det saknades något enkelt hjälpmedel fritt från läkemedel, och med bra effekt.

  Aulis Kärkkäinen upptäckte att något som lindrade besvären var bastubad där han fick andas in fuktig ånga. Han fick också rådet av en sjuksköterska att andas in i en flaska för andningsmotstånd, vilket vidgar lungorna, och även det visade sig lindra besvären. Där och då blev ett plus ett tre – tänk om han kunde ta fram en produkt som kombinerat andningsmotstånd med ångandning?

  – Min första prototyp byggde jag 2008, och efter att ha provat den förstod jag att jag var på rätt väg, berättar Aulis Kärkkäinen.

  Aulis Kärkkäinen tog fram den första prototypen av WellO2 redan 2008.

  Så småningom samlade han ihop ett team och tillsammans tog de fram en riktig prototyp som fick namnet WellO2. Produkten utvecklades med medicinska experter och 2016 var den redo att lanseras i Finland, efter att teknologin blivit globalt patenterad, och hittills har WellO2 sålts i över 70 000 exemplar.

  Anssi Sovijärvi är professor emeritus i klinisk fysiologi, med andningsfysiologi som specialitet. Han använder själv WellO2 regelbundet sedan ett år tillbaka.

  – Jag märker stor skillnad, till exempel blir jag inte lika andfådd när jag går i trappor. Dessutom verkar djupandningen lugnande, berättar han och fortsätter:

  – Det unika med WellO2 är att den förenar dessa två etablerade sätt att förbättra andningsförmågan och luftvägarnas kondition, förklarar Anssi Sovijärvi, professor emeritus i klinisk fysiologi, med andningsfysiologi som specialitet. 

  Se WellO2:s produkter här! 

  Anssi Sovijärvi, professor emeritus i klinisk fysiologi, med andningsfysiologi som specialitet.

  Andningskapaciteten minskar med åldern

  Det finns många anledningar till att man kan behöva träna upp sin andning, och oavsett vad kan WellO2 fungera som ett hjälpmedel.

  – När vi blir äldre minskar andningskapaciteten naturligt, som en del av åldrandet, eftersom lungornas elasticitet och andningsmusklernas kraft minskar med åren. Men den kan också vara försvagad av till exempel astma eller rökning. Även stress kan påverka andningen och leda till att vi andas mer ytligt, förklarar Anssi Sovijärvi.

  Men redskapet används även av de som vill förbättra sin andningskapacitet för att prestera bättre, som idrottare och sångare.

  Så fungerar WellO2

  WellO2 är enkel att använda, och du kan själv välja både värme och motstånd. Genom att använda redskapet regelbundet kan du träna upp din andning, vilket stärker din andningskapacitet på sikt och inte bara vid tidpunkten för användandet.

  – Det känns direkt lättare att andas då ång- och motståndsandningen vidgar, fuktar och lugnar luftvägarna samtidigt som slem löses upp lättare. Den varma ångan kan också lindra irritationer i luftvägarna, speciellt för personer som har slemproducerande hosta, säger Anssi Sovijärvi.

  Andningsredskapet WellO2 har sålts i över 60 000 exemplar i Norden.

  Vill du veta mer? Besök wello2.se!

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!