• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Ökad trygghet för alla i familjen – direkt i mobilen

  När man kommer upp i åren är det är inte helt ovanligt att man börjar avskärma sig, ofta på grund av en känsla av otrygghet utanför hemmets fyra väggar. Men varför ska livet begränsas bara för att man blir äldre? Med den smarta och lättanvända tjänsten Response By Doro får seniorer och dess anhöriga ökad trygghet i en liten knapp – direkt i mobilen.

  Ökad trygghet för alla i familjen – direkt i mobilen

  Antalet seniorer i Sverige ökar, och därför ställs högre krav på äldreomsorgen och resurshållningen i samhället. I en rapport som Doro nyligen gjort visar det sig att hela 84 procent av alla seniorer vill bo kvar hemma så länge som möjligt. Det trots att de oroar sig för att inte kunna ta hand om sig själva, råka ut för en olycka eller för inbrott. Samtidigt är det inte bara seniorerna själva som känner oro, det gör även deras anhöriga. 

  Att som senior kunna få kontakt med en anhörig eller larmoperatör genom endast ett knapptryck var man än befinner sig ökar känslan av trygghet, om något mot förmodan skulle inträffa. Idag finns den smarta och lättanvända trygghetstjänsten Response By Doro, en tjänst som kan vara skillnaden mellan att leva ett begränsat liv inom hemmets fyra väggar, och att fortsätta göra de där sakerna som man som senior tycker om i livet – oavsett ålder.

  – Response By Doro är enkelt att använda. Min svärfar tycker det funkar bra och är lätt att förstå. Trygghet är viktigast och vi gillar att man får hjälp när det händer något. Knapparna är tillräckligt stora för honom och mobilen är liten nog för hans ficka när han åker motorcykel, säger en av alla de anhöriga som använder tjänsten tillsammans med en äldre förälder.

  Så fungerar trygghetstjänsten

  Response By Doro kopplas mellan de anhörigas telefon och seniorens, och om senioren trycker på Doro-telefonens trygghetsknapp går ett larm till de anhöriga. Om de inte svarar kopplas senioren vidare till Doros egen larmcentral som är bemannad veckans alla dagar, dygnet runt. 

  Det finns flera trygghetslarm på marknaden. Det som skiljer Response By Doro från många andra trygghetslarm är att det fungerar oavsett var senioren befinner sig eftersom tjänsten är kopplad till mobilen, och därför kan tas med överallt. Response By Doro kan alltså användas på promenaden i naturen, på shoppingturen, vid besök hos vänner eller vad än senioren tycker om att göra. Många andra trygghetslarm fungerar endast i hemmet vilket hämmar seniorens liv avsevärt. 

  Köp Response By Doro 

  Med Doros tjänst Response By Doro får alla i familjen känna sig trygga oavsett var de är, dygnets alla timmar. Är du intresserad av att köpa Response By Doro? Det är enkelt att teckna eftersom tjänsten köps till på ditt befintliga abonnemang eller kontantkort. 

  Response By Doro fungerar i flera av Doros telefoner, bland annat i Doro 8035 (se bild). Som anhörig kan du koppla vilken mobil som helst till tjänsten.  

  Du kan köpa det mobila trygghetslarmet på doro.se, hos Elgiganten och hos Audio Video. Just nu kan du köpa både telefonen och Response By Doro till ett förmånligt månadspris. Vill du ha mer information om det kan du kontakta Doros kundtjänst på 0771-861100 eller läsa mer på Doros hemsida här!

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!