Upptäck Bremen – perfekt för en weekend

När de klassiska weekenddestinationerna är avprickade på att-göra-listan, är det dags att hitta nya resmål. Åk till Bremen, en stad med massor att upptäcka och på ett lagom avstånd både för tåg, flyg och bilresenärerna.

Den före detta Hansastaden är världsberömd för att vara stadsmusikanternas hemstad men även ett öl– och vinmecka, fotboll i högsta klass och fascinerande arkitektur, historia och många event året runt.

Stadens stora stolthet är det mer än 600 år gamla rådhuset, som finns listat av Unesco som världsarv. Byggt 1405 mittemot katedralen blev det en stark symbol för borgarnas frigörelse från kyrkans makt. Det är inte bara utsidan som är pampig, via en guidad tur kan du se den vackra festsalen och andra detaljer. I källaren hittar du även Rathauskeller. Här ryms över 600 vintageviner vilket är världens största samling av tyska viner, det äldsta drickbara sägs vara från 1727. Vinkällaren, som även fungerar som restaurang, är väl värt ett besök.

Upptäck Bremen – perfekt för en weekend
Rådhustorget i Bremen. Foto: DZT Deutsche Zentrale für Tourismus.

Upplev

Universum Science Center
I Bremens vetenskapscenter finns över 300 olika interaktiva upplevelser för både små och stora vetgiriga individer. Att byggnaden är designad att efterlikna en gigantisk mussla gör det hela ännu lite coolare.
Här kan du läsa mer.

Das Viertel
Hipt kvarter i den östra delen av Bremen centrum. Här är känslan lite mer bohemisk och packad med små och spännande specialaffärer.

Ta en promenad längs med floden
Ta spårvagnen till floden Weser med den trevliga kajpromenaden Schlachte. Mellan maj och september finns här en stor marknad varje lördag med allt från street food och kläder till diverse hantverk och antikviteter. Självklart passar ni på att prova Bremens variant på hamburgare som görs med panerad fisk och senap. Garanterat sevärt.

Domkyrkan
Inte långt ifrån marknaden, i domkyrkan, hittar vi också Bremens kanske mest bisarra sevärdhet – relikerna av mumifierade kroppar. I källaren ligger de uppradade under glasfönster med beskrivningar om deras identitet: En engelsk grevinna, en mördad student och två stycken svenska kommendörer från Trettioåriga kriget.

Ät gott

Bremer Ratskeller
Den legendariska vinkällaren med tillhörande restaurang är trots sin storhet som turistikon väl värt ett besök. Här serveras lokala specialiteter som Bremer-knipp, en blandning av gröt och kött som steks och serveras med potatis och ättiksgurka.

Union Brauerei
Att besöka Tyskland och Bremen utan att dricka öl skulle nästan klassas som anmärkningsvärt. Det här bryggeriet som ligger lite utanför stadskärnan bjuder på en pulled porkburgare som är mycket populär, självklart sköljs den ner med deras special öl.

Brezel
Eller saltkringlor som vi kallar det kan du hitta lite överallt när du tar dig runt i Bremen. Mer tyskt kan de nästan inte bli. De tyska saltkringlorna är lite större och mjukare i konsistensen.

Upptäck Bremen – perfekt för en weekend
Foto: DZT Deutsche Zentrale für Tourismus

Bo

Maritim Hotel
Maritim Hotel Bremen är centralt och lugnt beläget mellan centralstationen och Bürgerpark nationalpark. Dess förstklassiga läge är älskad av både besökare och affärsresenärer. Hotellets team ger ett varmt välkomnande i den eleganta hotellets lobby och imponerar med en förstklassig service. Boka redan idag.

Hitta hit

Bremen är belägen nära floden Wesers utlopp, cirka 12 mil sydväst om Hamburg. Hit tar du dig enkelt med både flyg och egen bil via Danmark eller med båt.

LÄS OM FLER RESMÅL I TYSKLAND HÄR

Upptäck Bremen – perfekt för en weekend

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top