Bjud in vännerna till en oförglömlig kväll

[color=red]Fest med Bagaren och Kocken: [/color]När kvällarna blir mörkare vill vi bjuda in våra nära och kära till en härlig middagsfest! En vacker dukning sätter guldkant på kvällen. Slösa med tända ljus, vackert linne och snygga placeringskort för att göra kvällen extra speciell. Oavsett om du bjuder på pizza eller långkok, en kväll med goda vänner bjuder alltid på skratt och goda samtal.

Har du tröttnat på den klassiska bjudmaten? Visst, en trerätters funkar alltid men vill du överraska dina gäster kan du bjuda på rätter som går att dela runt bordet. Perfekt för en avslappnad kväll eller om gästerna inte känner varandra så väl, maten blir en snackis som alla kan tycka till om! Hämta gärna inspiration från det italienska och spanska köket när du planerar rätterna och se till att det finns många olika smaker på boret. Duka med vackra fat, Jamie Olivers Antipastibräda passar perfekt till ostar och charkuterier. Vill du duka med färg kan du spana in faten från Gerbera. Gillar du rena linjer hittar du lite mer klassiska fat i Rosendahls Grand Cru-serie.
Bjud in vännerna till en oförglömlig kväll
Rosendahl Grand Cru Runt fat 33 cm

Skapa stämning

Ett effektivt och prisvärt sätt att skapa stämning är att tända levande ljus. Mixa gärna höga ljusstakar med låga för att skapa rätt effekt, eller använd dig av många små ljuskoppar som löper som en slinga längs bordets mitt. Steltons snygga ljusstakar finns i flera storlekar och både i silver och mässing. Vill du använda dig av lyktor finns många fina alternativ från House Doctor.
Bjud in vännerna till en oförglömlig kväll
Stelton Reflection Ljusstake 17 cm Mässing

Bjud på god dryck

Vill du ordna en mer formell middag kan det vara trevligt att bjuda på en fördrink. Då får gästerna hälsa och umgås under avslappnade former medan du får ett par extra minuter att fixa det sista med maten. Bjud på en klassisk cocktail i Eva Solos martiniglas eller gör en god bål och servera i glasburkar med sugrör, som de från Kilner. Till maten är det alltid festligt att duka med vinglas, även om ni dricker alkoholfritt. Iittalas Essence Plus-serie har en rund form som framhäver vinets smak. Det är också fint att duka med vinglas utan fot, som glasen från Riedel.
Bjud in vännerna till en oförglömlig kväll
Riedel O Cabernet/Merlot Vinglas 60 cl 2-pack

Gott avslut

Avsluta middagen med en god dessert! En härlig gräddtårta eller kladdkaka går hem hos de flesta. Extra fint blir det om du serverar desserten på ett vackert tårtfat, som de höga, pastellfärgade faten från Miss Etoile eller de prisvärda festfaten från Rice. Du kan även använda ett tårtfat för att servera portionsstorlekar. Duka upp muffins eller desserter i glas på ett fint fat!
Bjud in vännerna till en oförglömlig kväll
Tårtfat Pressat glas 30 cm

Kaffe på maten

En kopp kaffe på maten är ett måste, med hjälp av en pressbryggare går det snabbt och smidigt att brygga ett par goda koppar. Bodum har presskannor som brygger allt från tre till tolv koppar. En annan populär bryggare är med den italienska mokabryggaren som uppfanns 1933. Prova originalet från Bialetti eller kolla in andra modeller från Alessi eller Kitchen Craft. Föredrar dina gäster en kopp te? Inga problem! Bjud på te ur en vacker kanna, som den blanksvarta Le Creuset-kannan eller Rörstrands tekanna från servisen SPM som rymmer upp till 1,2 liter.
Bjud in vännerna till en oförglömlig kväll
Kitchen Craft Mokabryggare 10 Koppar Rostfritt stål/koppar

Rörstrand SPM Tekanna 1,2 l

Hos Bagaren och Kocken hittar du varorna >>

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top