• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Vassaste gåvan under granen

  Jul med Bagaren och Kocken Skäm bort din hemmakock! Julen är ett perfekt tillfälle att ge bort ett lyxigt köksredskap. När tv-kockarna blev kändisar väcktes intresset för kvalitetsredskap och idag investerar allt fler i sin köksutrustning. Vilket redskap som är alla kockars favorit? Kniven såklart!

  Vassaste gåvan under granen

  Hos Bagaren och Kocken hittar du alla knivar>>

  OBH Nordica Arctic Kockkniv 20 cm
  Global G-2 Kockkniv 20 cm
  Wüsthof Classic Kitchen Surfer Sant...

  Ju mer desto bättre är inte ett ordspråk som alltid passar in. När det gäller köksknivar kan det vara en bra idéatt satsa påkvalitet över kvantitet. Kockens bästa vän har nu även blivit ett av de viktigaste verktygen i vardagsköken, det sägs till och med att en riktigt bra kniv får maten att smaka godare! En vass kniv av bra kvalitet bevarar råvarornas smak bättre medan en trög kniv kan försämra smaken av frukt och grönsaker.

  Global Startset med knivarna G-9, G-2, GS-11.

  Den dyraste kniven behöver inte vara bäst, viktigast är trots allt att hålla kniven vass. Knivslip kan du ha hemma, det finns både elektriska och manuella varianter, men du kan ocksålämna in dina knivar med jämna mellanrum för att fåen professionell slipning. Andra saker som kan vara bra att tänka pånär du köper köksknivar är ett stadigt och bra grepp, balanserad tyngd i handen och vad kniven ska användas till. Även om det finns knivar till det mesta är det smart att börja med en bra bas: Kockkniv, brödkniv och skalkniv. Om du ska investera i en kniv, välj kockkniven. Den kan användas till det mesta och är ett måste i varje kök!

  Fiskars Functional Form Plus Knivblock med 5 knivar.

  Letar du efter den perfekta julklappen att ge till din egen hemmakock finns det många olika knivar att välja mellan. De populära köksknivarna från Global säljs bland annat i praktiska set, även Fiskars har prisvärda knivar som säljs med snygga knivblock. Vill du ge bort en kökskniv med det lilla extra? Spana in knivarna från Yaxell, kockkniven Super Gou har makalösa 161 lager stål och kommer definitivt imponera. Den japanska kniven har en riktigt vass egg som är tillverkad av det japanska rostfria pulverstålet SG2 Micro Carbide. Bladet har dessutom det speciella damaskusdesignmönstret. En riktig lyxkniv!

  För att hålla din kniv i toppskick, undvik att diska den i maskin och förvara den i ett knivblock eller särskilt fodral. Dåkan du njuta av kniven länge. Smaklig måltid!

  Yaxell Kockkniv Super Gou 25,5 cm.

  Hos Bagaren och Kocken hittar du alla knivar>>

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!