• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Helena Rönnberg

  Vi vill stå på alla väljares sida

  Tiden är lite knapp, och jag studerar de två köerna och försöker gissa vilken som kommer att gå snabbast, vill gärna hinna få i mig en kaffe innan planet går. Medan jag avancerar i kön försöker jag bestämma mig för vad jag ska ha så att det ska gå snabbt att beställa. Vill jag ha en smörgås också? Jag har i och för sig ätit en liten frukost hemma, aldrig att jag går hemifrån utan näring i kroppen. Men det var några timmar sedan, och min mage kommer snart börja viska om lunch. Men hinner jag, jag som äter så långsamt?
  Äh, jag får ta med mig mackan om det blir stressigt.
  Trots att jag förberett mig tar det lite tid när det blir min tur. För jag har glömt tänka ut vilken sorts kaffe jag vill ha, och vilken storlek på mugg. Är det onödigt med den största, ska jag kanske ta mellanstorleken?
  Våra hjärnor är knappast gjorda för att fatta så många beslut som vi gör varje dag. I urtiden var det väl mer "skaffa mat, och hålla sig undan för farliga djur" som stod på dagens agenda. Varenda dag.

  Stenåldersmänniskan grubblade aldrig över vilka kläder man ska ta på sig för att se lagom välklädd ut på mötet, välja elbolag, bank, rätt matvaror, hus­läkare, skola för barnen och så vidare.
  Alla dessa valmöjligheter som vårt rika moderna samhälle erbjuder, i kombination med den enorma mängd information som flödar över oss – det är väl inte bara jag som känner en viss valtrötthet ibland?
  Då kan man behöva någon som hjälper en att göra sina val, och jag hoppas att Icakuriren kan vara en sådan hjälpsam vän. I det här numret har vi smaktestat ris. Vilket klibbar, vilket smakar bäst och har bäst konsistens?

  Läs testet här >>
  Och bläddra sedan till vår översikt av husdjursförsäkringar. Det kan skilja mycket mellan olika försäkringar, så läs vår artikel om du står i begrepp att försäkra din lilla ludna vän. Läs här >>
  Jag är glad och stolt över att ni är så många som har gjort valet att prenumerera på Icakuriren. I veckan fick jag ett mejl från en läsare som är inne på femtionde året med Icakuriren. Vilken ära att ha så trogen läsekrets!
  Vi ska fortsätta göra vårt bästa för att fortsätta leva upp till ert val av veckotidning!

 • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!